Cuma, Ocak 14

Depresyondan Kaçış: Sonu Gelmeyen Pazar Günü Şekerlemeleri

Cumartesi günleri, erken kalkar çoğu insan.Haftanın iş günlerinin getirdiği sevimsiz bir alışkanlıktır bu.Fakat pazar günleri...Pazar günleri ne olursa olsun, geç kalkmalıdır insan.Hatta kalkmamalıdır.Öğlene kadar, ikindiye kadar aklından hiçbir şey geçmeyerek yatağın içinde dönüp durmalıdır.Kalkarsa da, gazeteye göz atıp, lavaboya uğradıktan sonra tekrar yatmalıdır, bu böyledir.
Fakat bu durum cumartesi günü, ya da haftanın herhangi evde olduğunuz bir günü baş gösteriyorsa ya idopatik hipersomnianız vardır, ya da depresyondasınızdır.
Depresyon boğazınızın şişmesi kadar normaldir.Vücüdunuzun çevresel etkilere karşı verdiği bir tepkidir.Üzüldüğünüz olaylar, düşük sınav notları, geri dönmeyen sevgililer tetiği çeker ve yavaş yavaş depresyona girersiniz.
Depresyon kötü bir hastalıktır.Tedavi edilmelidir.Tedavi edilene kadar vücut kendi tedavi yöntemlerini bulur.
Bunlardan biri de uyumaktır.Sebepsizce, saatlerce uyumak.Başlarda çok masumdur bu uykular.Çünkü önceden böyle alışkanlıklarınız yoktur.Fakat haftalar boyunca, günde 18 saate kadar uyumak bir süre sonra hem beyninizi, hem de okul-iş hayatınızı zora sokar.Bunların zora girmesi sizi daha da üzer, biraz daha depresifleşirsiniz.Böyle de adidir depresyon, katlanarak artar.Depresyonun adi olduğunu anlamanız, sizi daha daha depresifleştirir ve artık profesyonel bir yardım almanız gerekmektedir.
Profesyonel yardımdan sonra düzelme gösterirsiniz.Ancak bunun sebebi içilen ilaçlar yahut psikolog ya da psikiyatrist hanımın/beyefendinin öğütleri değildir.Profesyonel yardım almanız sizin bir iç yolculuğa çıkmanıza sebep olur.Neden bu yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünürsünüz, hayatınızdaki negatif ögeleri düşünüp abarttığınızı anlarsınız.Gerçekten de bu geriye dönüş etkili olur, ve ilaçların da etkisiyle eski halinize geri dönersiniz.
Bir süre sonra, semptomlar nükseder ve yine depresyonun kısır döngüsü tarafından yakalanırsınız.Sebebi ise komik; ne düşük sınav notları ne de kaçıp giden sevgililer.Bir önceki geriye dönüş maceranız bu sefer kendinizi iyi hissederken gerçekleşir.Neden böyle mutlu oldum ben? diye sorarsınız kendinize.Ve her şeyin aslında mükemmel olmadığını, ve olamayacağını anlarsınız.
Tekrar doktora gidersiniz, tekrar düzelirsiniz, tekrar doktor, tekrar düzelme derken, bu işten gerçekten kalıcı olarak kurtulmanın olmadığını anlarsınız.Gerçekten de öyledir.
Kurtulamazsınız.O halde bu eğlenceli olabilecek serüvenin tadını çıkarmaya çalışın, depresyondan keyif alın.
Bir gün elbet sona erecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Copyright © Charles Bovary'nin Günlük Olmayan Günlüğü
Blogger Theme by BloggerThemes Design by Diovo.com